LC4 Cassina - Le Corbusier - Designklassiekers

U KAN IN ONZE TOONZAAL OP ELK MOMENT VERSCHILLENDE SOORTEN HUIDEN KOMEN BEKIJKEN. ELKE HUID IS VERSCHILLEND EN HEEFT ZIJN EIGEN KARAKTERISTIEKEN, DAAROM KUNT U BIJ ONS STEEDS UIT MINIMAAL 7 EXEMPLAREN KIEZEN. ALLE MOGELIJKE UITVOERINGEN STAAN TEN TOON IN DE TOONZAAL. HUID GEVLEKT EN ZWART LEDER LEVERBAAR UIT VOORRAAD.

Designklassieker LC4 chaise-longue van cassina. Stijlicoon.

Chaise-longue met verstelbaar frame.

De LC4 Stoel is een ontwerp van Le Corbusier en staat ook wel bekend als de LC4 Chaise Longue. Le Corbusier ontwierp de chaise in samenwerking met zijn neef en Charlotte Perriand.
Het is een van de bekendste en meest succesvolle van de ontwerpen van Le Corbusier. De LC4 Chaise Lounge werd voor het eerst tentoongesteld op de Salon d'Automne van 1929. Dit was een beurs als reactie op het conservatieve beleid van de officiële Parijse Salon, en werd bekend om zijn innovaties en ontwikkelingen in de 20ste eeuw.
De chaise-lounge is opgebouwd uit twee afzonderlijke en verschillende elementen: de basis en de stoel. De stoel, bestaande uit een buisvormig metalen frame met elastische bandjes en leren bekleding, kan bewegen op de basis. De stoel is traploos 'verstelbaar' en in elke stand is de stoel in balans. Hij kan dus neergezet worden van helemaal rechtop tot volledige in rust. De vorm van de stoel is het resultaat van een studie naar de menselijke anatomie. De LC4 wordt tot op de dag van vandaag in licentie gemaakt door Cassina S.p.A. uit Italië. Zij zijn gespecialiseerd in het fabriceren van high-end design meubels zoals de LC4.
De LC4 kan in zowel paardenhaar als in leder. Wanneer u een uitvoering in paardenhaar kiest dan kunt u zwart ofwel gevlekt nemen.

Vanzelfsprekend is geen enkele huid identiek en persoonlijke voorkeur speelt hierin een erg grote rol. Om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen staan er in onze toonzaal minimaal 7 stuks uitgevoerd in paardenhuid gevlekt. Op die manier zijn onze klanten dus niet meer afhankelijk van toeval/geluk, maar kan hij of zij gericht die huid kiezen die hem het meest aanspreekt.