Pastoe Totem - Design Vincent Van Duysen

Kast Totem van Pastoe door Vincent Van Duysen

Pastoe heeft Van Duysen bij de ontwikkeling van haar collectie betrokken om zijn soberheid, oog voor detail en spel met licht en ruimte. Uit deze samenwerking is Totem voortgekomen; een meubel dat verandert bij gebruik. Totem is opgebouwd uit vierkante losse rompen die onderverdeeld worden door regels en kunnen draaien. Niet alleen creëert het meubel zo nieuwe functies, het verandert ook voortdurend van kleur en vorm.

Met Totem heeft Van Duysen dynamiek aan de Pastoe-collectie willen toevoegen. Totem is opgebouwd uit vierkante losse rompen. Deze kunnen open of aan één kant gesloten zijn. Er kunnen horizontale legplanken in worden geplaatst. Bovendien is het mogelijk een verticaal tussenschot in het midden te plaatsen, waardoor er nog net door de romp heen kan worden gekeken.

Totem is verkrijgbaar in alle kleuren en afwerkingen uit de Pastoe-collectie. Van Duysen: "Ik zocht naar een meubel dat verandert bij gebruik. De rompen kunnen ten opzichte van elkaar gedraaid worden. Niet alleen creëert het meubel zo nieuwe functies, het verandert ook voortdurend van kleur en vorm.
De kast kan aangepast worden naar de smaak van de consument. Door te spelen met indelingen, kleuren en afwerkingen kan men een krachtig of juist een rank meubel creëren."