Flos

Flos verlichting | Arco lamp - industrieel design

Flos werd in 1962 opgericht en ging onder leiding van de stichters, A. en P.G. Castiglione en T. Scarpa de richting van designproject uit. Dankzij de keuze voor deze art direction werden de Flos producten een werkelijke samenhang van functionaliteit, uitdrukkelijke research en het nagaan van de gebruiksmogelijkheden van nieuwe materialen en oplossingen in verlichting.

Historiek

In 1962 begon de productie van een serie lampen die klassiekers werden in het Italiaanse industrieel design. Deze waren Arco, Relemme, Toio en Taccia, en tot op de dag van vandaag worden ze nog steeds geproduceerd. De productie werd verder gezet met verschillende designtrends die de aandacht belichamen tot hoogstaand onderzoek gecombineerd met hoogwaardige vervaardiging, verkoop en communicatie.

Lamp Arco

De lamp Arco bracht in 1962 een omwenteling in de inrichting van de eetkamer door het vervangen van de klassieke luster met de tafellamp. Flos heeft een traditie van samenwerken met belangrijke designers: Philippe Starck, Jasper Morrison, Antonio Citterio, Konstantin Grcic enzovoort.

Enkele highlights uit onze Flos - collectie

  • Lamp Glo Ball Flos met witte opaalglazen bol en grijze metaalbasis. 
  • Lamp Spun Light Flos. Elegant nieuw ontwerp in grote en kleine uitvoeringen.
  • Lamp Arco Flos. Prachtige Arco booglamp op massief marmeren voet.

Producten van dit merk