Pastoe

Unieke meubelen - Pastoe kasten

Pastoe: geometrische basisvormen en een uitgekiemde detaillering.

Radicale breuken? Een frisse start? De markt als dwingend maar onvoorspelbaar kompas? Pastoe heeft in de negentig jaar van haar bestaan geleerd dat inspelen op de laatste trends nooit opweegt tegen de zorgvuldig gekoesterde evolutie van een meubelcollectie. Voor zichzelf, én vooral voor de mensen die pastoe-meubels een plek geven in hun leefomgeving. De tijd zal hen en hun meubels niet snel inhalen. 

Nieuwe producten bouwen voort op de kwaliteit die zij al decennia lang als norm stellen in hun vormgevingsbeleid en bij de productie van hun unieke meubelen. Vernieuwing zien zij niet als een cosmetische ingreep, maar als een volgende stap in de verfijning van techniek, een toevoeging van functionaliteit of een vergroting van de visuele en materiële duurzaamheid. Pastoe beseft hoe waardevol de geschiedenis is om de vragen van de toekomst te kunnen beantwoorden.

Pastoe gelooft niet in effectbejag. Hun prominente rol in de ontwikkeling van de Nederlandse vormgeving is er altijd één geweest van sober minimalisme. Van consequente innovatie. De eenvoud van de bergmeubels, kasten, tafels, stoelen en zitelementen beantwoordt aan de behoefte om kwaliteit te verbinden met neutraliteit. Geometrische basisvormen en een uitgekiende detaillering worden vaak gecombineerd met de mogelijkheid tot variëren: in het niveau van afwerking, in de samenstelling van elementen en zelfs de levenscyclus van een bergmeubel in de wijze van gebruik.

De modellen dringen zich niet op, en blijken juist daarom in allerlei omgevingen te kunnen functioneren. Zichtbaar voor het geoefende oog, maar nooit opdringerig. Meubels met een duidelijke persoonlijkheid, die zich niet achter overdaad hoeft te verschuilen. Meubels van weinig woorden.