Walter Knoll

Walter Knoll | THE TRUE LUXURY OF LIVING

Grootste presentatie uit de benelux in onze toonzaal in oudenaarde.

Het Duitse designlabel Walter Knoll viert dit jaar zijn hondervijftigste verjaardag. Even de geschiedenis van Walter Knoll induiken, één van de oudste en meest gereputeerde designfabrikanten van Europa.

In 1865 opent Wilhelm Knoll in Stuttgart een "lederzaak". De stamvader van de Knoll-dynastie fabriceert in zijn bedrijf zitmeubelen en gestoffeerde, stijlvolle meubelen van bijzonder goede kwaliteit. De ambachtelijke kwaliteit van zijn producten zorgt ervoor dat hij de "koninklijke hofleverancier" van het vorstenhuis van Württemberg wordt.

Meer dan een eeuw later, in 1993, koopt de familie Rolf Benz het bedrijf Walter Knoll. De oudste zoon, Markus Benz, wordt algemeen directeur. Sindsdien is hij continu bezig, het vakmanschap voor het ontwerpen van modern, klassiek-tijdloos meubilair uit te breiden. En dat op basis van een lange traditie van ambachtelijke kwaliteit en stijlbepalende ontwerpen.

Een speels stijlpluralisme typeert de woonsfeer van de jaren negentig. Behalve puristische meubelconcepten worden ook de stijlen van de afgelopen decennia in gereduceerd geconcentreerde vorm geciteerd. Onder de nieuwe regie van Markus Benz is Walter Knoll een collectie van beproefde klassiekers en nieuwe, moderne ontwerpen. Het design is een combinatie van formele actualiteit met een hoog zitcomfort, ambachtelijke kwaliteit en zorgvuldig geselecteerde materialen. Niet alleen voor privé-woningen, maar ook voor de inrichting van nieuwe gebouwen.

In onze toonzaal kan u de grootste permanente Walter Knoll presentatie uit de volledige benelux komen bewonderen en uitproberen.

Producten van dit merk