OCCHIO , A NEW CULTURE OF LIGHT

  • OCCHIO , A NEW CULTURE OF LIGHT

Axel Meise, oprichter en drijvende kracht achter Occhio, begon als autodidact al in 1987 met lichtontwerp. Binnen het idee dat elke ruimte om een eigen lichtoplossing vraagt, lanceerde hij in 1999 Occhio (It. “oog”). In zijn voortdurende zoektocht naar een veelomvattend systeem om deze ruimtelijke complexiteit aan te gaan introduceerde hij al verschillende series waarbij innovatie en design samengaan. Als marktleider in Duitsland staat hij voor licht als evolutie, atmosfeer en kwaliteit.

 

Tot op heden zijn er al drie grote lijnen uitgebracht binnen Occhio; de L series, de M series en de Mito.
De L series is een modulair armatuur en spot systeem geschikt voor zowel privé als publiek, dat in elke situatie het juiste licht aanbrengt. Veelomvattend, uitbreidbaar en unieke lichtkwaliteit creëren specifieke condities voor een overkoepelend design.

 
Sento, Sento sospesso en Più zijn de drie designs binnen de L series en beschikken over een technologie met sensoren met touch.

 

De M series, drie verschillende persoonlijkheden met drie verschillende vormelijkheden. Io (ik), een bol, Lui (hij) een cylinder en Lei (zij), een kegel, vormen de triptiek van deze lijn.

 

Mito is de nieuwste lijn, geïnspireerd op de jaarringen van een boom. Met een simpele aanraking laat je het licht branden, zonder aanraking kan je via bluetooth of nabijheidssensor het licht laten vervagen. De hoogte alsook de kleur zijn veranderlijk, de mogelijkheden zijn oneindig.

Producten van dit merk